085 - 0270 271

Deposito sparen of beleggen in obligaties?

De vaste rente kan oplopen tot maar liefst 7,4%

Als u spaargeld heeft, dan zijn er diverse mogelijkheden om hier een rendement mee te behalen. Veel spaarders kiezen ervoor om hun gespaarde vermogen veilig op een spaarrekening te zetten. Dit is misschien een veilige optie, maar vandaag de dag wel één van de minst rendabele opties. Gezien de huidige rentestand die richting de 0% gaat, belooft dit voor de toekomst weinig goeds voor uw spaargeld. Heeft u uw spaargeld langere tijd niet nodig? Een alternatief is dan deposito sparen of beleggen in een obligatie.

Sparen met een deposito spaarrekening

Veel mensen hebben het idee dat beleggen te risicovol is. Liever kiezen zij ervoor om hun geld langere tijd veilig weg te zetten op een deposito spaarrekening. Banken bieden hiervoor een hogere rente dan op een standaard spaarrekening waarvan u uw geld op ieder moment kunt opnemen. Dit was in het verleden inderdaad ook aantrekkelijk. Maar ook als u uw geld langere tijd wegzet, zal de bank u geen hoge rente meer beloven. Als u de rentetarieven voor deposito spaarrekeningen bekijkt, dan zult u ontdekken dat ook hier de rente nergens meer boven 0,5% zal uitkomen.

Deposito Garantiestelsel

Vandaag de dag is de bank niet meer de betrouwbare partner zoals in het verleden wel het geval was. Heeft u veel vermogen? In tijden van een bankencrisis is nog maar € 100.000,- gegarandeerd door de overheid via het deposito garantiestelsel . Voor het restant van uw vermogen zal een bank nooit kunnen garanderen dat u hier ook over kunt beschikken als de bank in crisis raakt. U kunt uw gehele vermogen zelfs kwijtraken. Daarnaast zijn er al banken die spaarrekeningen met vermogens vanaf € 100.000,- belasten met negatieve rente.

Goed rendement met beleggen in obligaties

Bij IFH-Holding kunt u een goed rendement behalen als u belegt in een obligatie. Afhankelijk van uw investering, kan de rente oplopen tot wel 7,4%. Dit is ongekend hoog als u dit vergelijkt met deposito sparen. Wanneer u zich een beetje verdiept in het aankopen van een obligatie, dan zult u al snel de conclusie trekken dat beleggen momenteel vele malen meer rendement opbrengt dan een deposito spaarrekening. De hoge jaarlijkse rente op een obligatie is een zeer aantrekkelijke rente. U zult hiermee geen negatieve gevolgen ondervinden door koerswisselingen en ook terugbetaling van uw investering staat altijd gepland op een vooraf overeengekomen tijdstip. Ook als u geen grote investering wilt doen, dan profiteert u zelfs met een lage inleg al van een minimaal rentepercentage van 4,8%. Dit is nog steeds veel hoger dan dat u ooit op een deposito spaarrekening zult ontvangen. Overweegt u daarom eens om te beleggen in een obligatie, zodat uw spaargeld ook daadwerkelijk meer rendement kan opbrengen.

Disclaimer

De geprojecteerde en genoemde financiële cijfers, bedragen en percentages zijn voornamelijk gebaseerd op veronderstellingen en geprognosticeerde ontwikkelingen met kennis en ervaring in marketing gerelateerde bedrijven. Hoewel de Uitgevende Instelling haar uiterste best heeft gedaan haar ervaring en deskundigheid in te zetten bij de verduidelijking van deze cijfers, is het onmogelijk om een volledig accurate prognose te doen aangezien niet alleen bekende gegevens, maar ook (onzekere) toekomstige ontwikkelingen zijn meegenomen. De geprognosticeerde resultaten kunnen ook tegenvallen. Als gevolg hiervan kunnen de Obligaties in waarde dalen en/of kunnen Rentevergoedingen en/of Aflossingen niet tijdig, niet, of gedeeltelijk plaatsvinden.