085 - 0270 271

Wat is een obligatie en waarom hierin investeren?

De vaste rente kan oplopen tot maar liefst 7,4%

Wanneer u uw spaargeld veilig op een spaarrekening heeft staan, dan kan het zijn dat u huiverig bent voor beleggen. De berichtgeving over beleggen was de afgelopen jaren ook niet echt positief. Veel mensen denken daarom dat beleggen gevaarlijk is of risicovol en dat u uw geld heel gemakkelijk kwijt raakt. Uiteraard kunnen er risico’s kleven aan beleggen, maar als u dit weloverwogen doet is het niet zo dat u met allerlei rampscenario’s rekening hoeft te houden.

Wat is beleggen in obligaties?

Als u er nog nooit mee van doen heeft gehad, dan weet u misschien helemaal niet wat obligaties zijn?. Kortweg gezegd is een obligatie een schuldbewijs. U krijgt een obligatie als u geld leent aan een onderneming. Ondernemingen die willen groeien, moeten investeren en daar is geld voor nodig. Als u investeert in een dergelijke onderneming, dan leent u geld uit en in ruil krijgt u hiervoor een obligatie. De obligatie is de garantie dat u uw belegging na verloop van tijd weer terugkrijgt. Het is natuurlijk mooi dat u hiermee een organisatie helpt, maar wat zijn de voordelen voor u? U krijgt uiteraard uw inleg weer terug, maar ook rente. Het bedrag aan rente is het rendement die u op uw spaargeld behaalt.

Beleggen versus sparen

Het risico van beleggen in obligaties zit hem in het feit dat het ook minder succesvol kan gaan met een onderneming. Hierdoor zou een onderneming niet meer in staat zijn om uw inleg en rente terug te betalen. Maar hoe veilig is sparen op een spaarrekening tegenwoordig? Een ding is duidelijk: rendement op uw spaargeld zult u niet meer krijgen. De rentekoers is dusdanig laag, dat u nagenoeg geen rente meer op uw spaarrekening ontvangt. Gezien de huidige ontwikkelingen is de kans ook groot dat de bank u uiteindelijk geld in rekening gaat brengen, de zogenaamde negatieve rente. Sparen gaat u dan geld kosten. Vergelijkt u sparen dan eens met het aankopen van een obligatie.

Hoog rendement

Wilt u profiteren van een hoog rendement op uw spaargeld? Op uw spaarrekening krijgt u het niet meer. Investeert u dan in een obligatie van IFH-Holding. IFH-Holding neemt deel in diverse ondernemingen die bezig zijn in de branche van de toekomst, namelijk online webshops en online marketing. Belegt u in een obligatie van € 5.000,- dan krijgt u hier al 4,8% aan jaarlijkse rente op. Hoe meer u investeert, des te hoger wordt het rentepercentage. Bij een investering van € 50.000,- ontvangt u zelfs 7,4% rente. Dit zijn rendementen die op een spaarrekening onmogelijk zijn. IFH-Holding garandeerd de terugbetaling van uw inleg, de rente staat vast en is niet onderhevig aan koersschommelingen.

Disclaimer

De geprojecteerde en genoemde financiële cijfers, bedragen en percentages zijn voornamelijk gebaseerd op veronderstellingen en geprognosticeerde ontwikkelingen met kennis en ervaring in marketing gerelateerde bedrijven. Hoewel de Uitgevende Instelling haar uiterste best heeft gedaan haar ervaring en deskundigheid in te zetten bij de verduidelijking van deze cijfers, is het onmogelijk om een volledig accurate prognose te doen aangezien niet alleen bekende gegevens, maar ook (onzekere) toekomstige ontwikkelingen zijn meegenomen. De geprognosticeerde resultaten kunnen ook tegenvallen. Als gevolg hiervan kunnen de Obligaties in waarde dalen en/of kunnen Rentevergoedingen en/of Aflossingen niet tijdig, niet, of gedeeltelijk plaatsvinden.