085 - 0270 271

Sparen met Hoge Rente

De vaste rente kan oplopen tot maar liefst 7,4%

Sparen met hoge rente is tegenwoordig nog best wel mogelijk. Maar niet meer op de klassieke wijze door uw spaargeld op een spaarrekening te zetten. Ongetwijfeld zult u gehoord hebben hoe de spaargeld rente zich de afgelopen jaren heeft ontwikkeld. Voor spaarders pakt dit zeer ongunstig uit. De rente is momenteel nagenoeg 0%, waardoor sparen geen enkel rendement meer oplevert. Het einde van de rentedaling lijkt niet in zicht, waardoor het mogelijk is dat banken negatieve rente in rekening gaan brengen. Uw geld op een spaarrekening laten staan is dan helemaal niet meer aan te raden, want u zult hiervoor moeten betalen.

Geniet u van een hoge rente

Hoe kunt u dan toch nog sparen en hoge rente ontvangen? Dat kan door te beleggen in obligaties. Wanneer u een obligatie aankoopt, leent u geld uit aan een onderneming. De obligatie die u hiervoor terugkrijgt is het schuldbewijs. Net zoals u spaart op een deposito rekening bij de bank, kunt u voor een afgesproken periode niet bij uw geld komen, want de onderneming gaat hier mee aan het werk. Na de afgesproken periode krijgt u uw inleg weer terug en met rente. De rente is het rendement op uw spaargeld en ligt in de regel veel hoger dan de spaargeld rente op een spaarrekening.

Behaal toch rendement over uw spaargeld

U ziet dat beleggen in obligaties vele malen lucratiever is dan uw geld op een spaarrekening te zetten. U loopt meer risico dan sparen via de bank maar daar staat dan ook wel iets tegenover. Als uw bank binnenkort besluit om negatieve rente in rekening te brengen, dan is van sparen geen sprake meer, maar zult u moeten betalen voor uw spaargeld. Hoe anders is dit als u met een obligatie kunt genieten van minimaal 4,8% spaargeld rente? Schroomt u daarom niet om contact op te nemen met IFH-Holding voor uitgebreide informatie. Dit kan onder meer via de blauwe button rechts bovenin met de tekst AFM Informatiedocument.

Disclaimer

De geprojecteerde en genoemde financiële cijfers, bedragen en percentages zijn voornamelijk gebaseerd op veronderstellingen en geprognosticeerde ontwikkelingen met kennis en ervaring in marketing gerelateerde bedrijven. Hoewel de Uitgevende Instelling haar uiterste best heeft gedaan haar ervaring en deskundigheid in te zetten bij de verduidelijking van deze cijfers, is het onmogelijk om een volledig accurate prognose te doen aangezien niet alleen bekende gegevens, maar ook (onzekere) toekomstige ontwikkelingen zijn meegenomen. De geprognosticeerde resultaten kunnen ook tegenvallen. Als gevolg hiervan kunnen de Obligaties in waarde dalen en/of kunnen Rentevergoedingen en/of Aflossingen niet tijdig, niet, of gedeeltelijk plaatsvinden.